Indische Saté Ajam uit de rookoven

Indische Saté Ajam uit de rookoven

ca.450 gr. kipfilet,

in stukjes gesneden, (ca.3x3cm) voor 10 / 12 stokjes

 

De marinade:

  • 2 uien
  • 5 tenen knoflook
  • 1 1/2  tl.  gemberpoeder (Djahé)
  • 1 1/2  tl.  komijnpoeder (Djinten)
  • 1 tl.  koreanderpoeder (Ketoembar)
  • 8 el. ketjap manis

 

Uien en knoflook schillen en snipperen. Met de kruiden en de ketjap in de keukenmachine tot een homogene brij mengen/malen.In een kom de stukjes kipfilet met de marinade mengen en één nacht in de koelkast marineren.

De volgende dag de stukjes kipfilet uit de marinade halen en met keukenpapier droog deppen, aan stokjes rijgen (3/4 stukjes per stokje) en met olie bestrijken. Aansluitend 6 minuten roken bij 60/70°C . De stokjes saté ca. 6/8 minuten garen op een grillplaat.

Leave a Reply