Javaanse Kip

Javaanse Kip

Ingrediënten:

  • hele kip (+/- 1000 gram)
  • 1 ui, 4 teentjes knoflook
  • 3 kl maggiblokjes
  • ½ theel. Zout
  • 1 theel. Suiker
  • 1 theel. Adji
  • 1 eetl. Ketchup
  • 1 eetl. Gestampte laos
  • 2 salamblaadjes
  • 5 stuks lontai

Bereidingswijze:

  • Steek de KipGrill® aan
  • Was de kip in azijnwater
  • Snij de uien en kneus de knoflook
  • Stop alle ingrediënten in een plastic zak en roer deze goed door
  • Leg hier de kip in en laat het 2 uren marineren
  • De buikholte vullen met de marinade (sappen vermijden)
  • Hang de kip in de KipGrill® en laat deze 50 minuten garen
  • De kip moet 80°C – 85°C in het dikste deel van de bout bereikt hebben
  • Haal het geheel voorzichtig uit de KipGrill® met ovenhandschoenen

 

Leave a Reply