NK 2013 – Ganzenborst Roken

De bestrijding van ganzenoverlast staat landelijk gezien steeds meer in de belangstelling. Media, politiek en natuurorganisaties buigen zich over de vraag, hoe de snelle toename van de ganzenpopulatie het beste kan worden ingedamd. Helaas is het voor jagers vaak lastig om voor de geschoten ganzen een goede bestemming te vinden.

Om de consumptie van ganzenvlees onder de aandacht te brengen organiseert de KNJV in 2013 opnieuw het Nederlands Kampioenschap Ganzenborst Roken. Deze culinaire krachtmeting vindt plaats op zaterdag 8 juni tijdens de Nederlandse Jachtmanifestatie in Apeldoorn. Deelnemers moeten hiervoor hun eigen rookoven, ganzenborsten en houtmengsel meebrengen.

Zowel jagers als niet-jagers worden van harte uitgenodigd deel te nemen aan dit evenement. Bent u ervan overtuigd, dat u de lekkerste ganzenborst van heel Nederland rookt, meld u dan aan. Of kent u iemand in uw omgeving die u altijd voorziet van het beste gerookte ganzenvlees, attendeer hem of haar dan op deze wedstrijd.

Meedoen? Meld u nu aan! Stuur uw aanmelding via de mail naar voorlichting@knjv.nl en vermeld hierin uw naam, adres en (mobiele) telefoonnummer.

Met vriendelijke groet,

 

Koninklijke Nederlandse Jagers Vereniging

 

Douwe Boersma

Directeur

Leave a Reply