Barbeque Kip

Ingrediënten:

  • 4 Kipfilets
  • 3 Banen
  • 4 El anannasap
  • 3tl Kerrie
  • 1 Blik Ananas
  • 1 el Ketjap
  • 3 el Gembersiroop
  • Zout

Een paar kleine aanwijzingen van tevoren. De ananas in dit recept komt uit blik maar een verse ananas is natuurlijk ook prima, koop dan wel een pak ananassap voor de marinade, ananas uit blik komt namelijk met extragratis sap! Denk ook aan de saté prikkers: zijn ze van hout week ze dan een uurtje van tevoren in heet water zodat ze niet verbranden boven de hete barbecue! Maak eerst de marinade op basis van het ananassap (uit pak of neem het sap uit het blik). Meng het ananassap met een eetlepel ketjap en drie eetlepels gembersiroop. Voeg vervolgens 3 theelepels kerriepoeder toe en eventueel een snufje zout. Snij de kipfilet in vierkantjes van ongeveer 1,5 centimeter en laat deze kipblokjes vervolgens een uurtje marineren in de marinade. Snijd ondertussen de ananasschijven in blokjes en de banaan in dikke plakken (ongeveer 2 centimeter zou moeten werken). Zodra de kip goed is gemarineerd rijg aan de spiezen om-en-om een blokje kip, een stuk ananas en een stuk banaan. Rooster de kipfilet uiteindelijk in tien minuten gaar boven de barbecue.

Let erop dat de kipfilet goed gaar is, rauwe kip kan je goed ziek maken

Leave a Reply