Hele kip op bierblik

Hele kip in Bierblik

Hele kip op bierblik

Het verwarmde bier houdt het vlees mals, terwijl de huid lekker knapperig wordt. Het levert elke keer weer een perfect resultaat op.

Ingrediënten:

  • 1 hele kip
  • 1 blik bier
  • 2 eetlepels zout
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 3 theelepels kipkruiden
  • 2 eetlepels vegetarische olie

Bereidingswijze:

  • – Steek de kolen aan;
  • -Spoel de kip af van binnen en buiten. Droogmaken met keukenpapier.
  • – Smeer de kip licht in met olie – bestrooi de binnen- en buitenkant met zout, peper en droge kipkruiden.
  • – Open het bierblik en schenk de helft eruit (of drink het op).
  • – Zet het blik op een stevige ondergrond.
  • -Schuif de kip, door in elke hand een poot vast te pakken, over het blik;
  • – Zet de kip op de Weber en laat deze 90 minuten garen;
  • – De kip moet 80°C – 85°C in het dikste deel van de bout bereikt hebben;
  • – Haal het geheel voorzichtig uit de Weber met ovenhandschoenen.
  • – Laat 10 minuten rusten voordat het blik verwijderd wordt.
  • – Knoei niet met het bier, want de inhoud kan erg heet zijn.
  • – Snijd de kip in stukken en serveer.

 

Leave a Reply